top of page

נורה ומנורות למקרנים

  • תמונת הסופר/ת: פרו אקטיבי
    פרו אקטיבי
  • 1 בינו׳ 2015
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 22 ביולי 2019



איך אומרים, נורה או מנורה למקרן ? רבים שואלים אותנו איך אומרים: "נורה למקרן או מנורה למקרן?" קיימים הבדלים בין שני המונחים: נורה באנגלית נקראת bulb. מנורה באנגלית נקראת lamp. נורה היא אביזר חשמלי ליצירת תאורה והמנורה היא גוף תאורה שיכול להתבסס על אמצעי הארה שאינם דווקא ממקור חשמלי, כגון: אש, נרות, פתיל עם שמן וכד'. נורות למקרנים מיוצרות על ידי מספר יצרניות מצומצם החולשות על שוק הנורות, כגון: Osram, Ushio, Philips וחברה נוספת אשר רכשה לפני 3 שנים מפעל נורות גדול בפיליפינים - חברת EPSON. הנורה הינה ייחודית למקרנים מבחינת עוצמה, גודל ועמידות. בעבר שיווקנו נורות למקרנים אם אורך חיים נמוך של 1000-2000 שעות עבודה. כיום, בזכות שיפורים משמעותיים בלהט הנורה ובכיפה המחזירה יותר הארה, נורות יכולות להגיע ל 6000-10,000 שעות שימוש.


האם לנורה יש תוקף ?

נורה מקורית עמידה בדרך כלל ל- 7 שנים מרגע שנארזה ועזבה את פס הייצור. זאת אומרת שאם רכשתם מקרן מיד שנייה בן 4 שנים, גם אם לא השתמשו בו רבות, סביר להניח שהנורה תתכלה תוך 3 שנים ואף פחות. לקראת סוף חיי הנורה אנו רואים דעיכה איטית והדרגתית בעוצמתה. במרבית דגמי המקרנים תופיע התראה לאחר 4000 שעות שימוש שיש להחליף את הנורה. במספר דגמי מקרנים קיים חיישן אשר יכבה את המקרן אם יזהה שימוש בנורה במצב לא תקין או מעבר לשעות אשר היצרן פרסם.


נורה עלולה להתפוצץ בתוך המקרן. הדבר עלול לקרות בעיקר בעת שימוש לא נכון במקרן או בכיבוי שלא לפי הוראות היצרן. כיבוי נכון של הנורה קורה כאשר הנורה עוברת קירור מהיר של 30 עד 120 שניות, לפני שהמאווררים דוממים ומפסיקים לקרר. בדקות אלו יש להשאיר את המקרן מחובר לחשמל ולא לנתקו. במידה ונותק החשמל לפני הפסקת פעולת המאווררים, יש לתת למקרן להתקרר מחוץ לתיק הנשיאה ולהשתדל לא להדליק את המקרן לפחות 5 דקות. הדבר שהכי פוגע בנורה זה כיבוי לא נכון של המקרן והדלקה חוזרת של המקרן תוך זמן קצר מאד. מחיר נורה ירד משמעותית בשנים האחרונות. בעבר הלא רחוק, מחיר נורות המקרנים בארץ היה סביב ה- 500 דולר, כמחצית ממחיר מקרן חדש. כיום מחיר הנורות הינו כ- 250 דולר, כרבע ממחיר מקרן חדש. לכל מקרן נורה עם דגם ספציפי המתאים לו. אין להתקין נורה שונה מהדגם אשר מופיע בהגדרות היצרן. בכל תחתית מקרן רשום דגם הנורה אשר מתאימה לו, אך קיימת אפשרות נוספת להוזלת מחיר החלפת הנורה.


קיימות שתי אפשרויות להחלפת הנורה: האחת, הזמנת נורה עם הבית המקורי. השנייה, הזמנת נורה חשופה ללא בית. נורה עם בית, זו נורה חשופה אשר מגיעה עם בית פלסטיק בצורת מחסנית ואיתה פלאג חשמל וברגים להרכבה בחור הבית. היתרון ברכישת בית עם נורה הוא שכל אדם יכול להחליף את הנורה והאחריות על הנורה תישאר עדיין בתוקף. כשרוכשים נורה חשופה ללא בית, יש להתקינה בתוך הבית הישן בצורה מדויקת אשר דורשת מיומנות של טכנאי מוסמך, כדי שלא תפגע אחריות היצרן. בשתי האפשרויות הנורה היא אותה נורה מקורית. ניתן להשתמש בבית הנורה מספר רב של פעמים והבית אינו מתכלה כך שנורה חשופה היא אופציה מהירה, אמינה וזולה לחסוך עלויות ולהוזיל את עלות שימוש המקרן.


ניתן למצוא נורות למקרנים לדגמים ישנים עד בני 7 שנים. בדרך כלל נורות למקרנים מדגמים ישנים, מחירם יהיה גבוה יותר בגלל תדירות קנייתם וכי ליצרן המקרנים יש אינטרס מובהק להעלות מחירי חלפים ונורות לדגמים ישנים כדי שהלקוח הסופי ירכוש מקרן חדש ועדיף מבחינה טכנולוגית, מאשר ירכוש נורה חדשה למקרן העתיק במונחים טכנולוגיים.

פוסטים אחרונים

הצג הכול
מהו ברקו ?

ברקו (BARCO) הינה יצרנית גדולה מאוד למקרנים דיגטאליים מקצועיים במיוחד. ניתן לומר שחברת ברקו הינה חלוצה בתחום המקרנים וכיום הינה המובילה...

 
 
 

Comments


צור קשר
bottom of page