הקרנת ענק על בניינים
- פרו אקטיבי
- 1 בינו׳ 2015
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 22 ביולי 2019

מיום ליום אנו מקבלים פניות רבות יותר להקרנות באמצעות מסכי הקרנה ענקיים על בניינים. ניסיוננו העשיר, כולל הקרנה באמצעות מקרני ענק על בניינים בני מספר קומות, הקרנה מבניין אחד לעבר בניין שני, הקרנה מתוך בניין ומתוך חלון, הקרנה מבניין לעבר כניסה של גלריה או מועדון וכיו"ב.
הקרנה על הבניין מצריכה מקרן חזק מאוד. כמה שיותר אנסי-לומנס יותר טוב. ברשותינו מקרנים עוצמתיים עם 12,000 לומנס המתאימים להקרנות ענק גם בתנאי אור הקיימים ברחוב מואר. למקרני ענק אלו קיימת עדשה הניתנת לצידוד ימינה ושמאלה, כלומר, ניתן להקרין מהצד. העדשה ניתנת גם לצידוד למעלה ולמטה להתקנה נוחה ומהירה. יש לזכור להכין משטח גדול למקרן השוקל 10-18 ק"ג תלוי בדגם ובעוצמת ההארה.
יש לקחת בחשבון פרמטר נוסף חשוב במיוחד: מפתח עדשה או באנגלית Throw Ratio; בדרך כלל כל המקרנים מגיעים עם מפתח עדשה 2.0. כלומר, על כל מטר הקרנה מקצה ימין לקצה שמאל, יש להתרחק 2 מטרים. לדוגמה: על הקרנת מסך 3X4 מטרים יש להתרחק 8 מטרים מהמסך.
מה יקרה במידה וניתן להקרין רק ממרחק 16 מטרים ?במקרה כזה נמליץ על מקרן חזק הניתן להחליף בו עדשות. קיימות עדשות מקרבות: אולטרה שורט ועדשות מרחיקות: אולטרה לונג. בהמשך לדוגמה שנתנו, העדשה המתאימה במקרה הזה תהייה עדשה 4.0. כלומר, על כל מטר הקרנה מקצה ימין לקצה שמאל, יש להתרחק 4 מטרים. יש להפריד בין ההגדרות: זום ו- Throw Ratio. זום של 1.2 אומר לנו שניתן להגדיל את התמונה מאותו מרחק ההקרנה ב 20% גדול יותר ולא אומר לנו שום דבר על מפתח העדשה האמיתי של המקרן.
מהן העדשות השכיחות למקרנים ? קיימות מספר סוגי עדשות למקרנים גדולים. בדרך כלל ניתן לסווגם ל- 6 סוגי עדשות:
עדשה אולטרה שורט - 0.83 ללא אפשרות של זום - זוהי גם העדשה היקרה ביותר.
עדשה שורט - 1.3-1.8
עדשה סטנדרטית - 1.8-2.2
עדשה לונג - 2.2-2.8
עדשה אולטרה לונג - 2.8-3.5
עדשה אולטרה-אולטרה לונג - 3.5-5.0
אציין שנוכל להגשים כל חלום של הקרנה על בניין או מבנה גדול והתוצאות בהחלט מרשימות. כדאי לברר על תוכנת אדריכלים או ממשק כלשהו לשם שרטוט המבנה במדויק, חישוב החלונות והכניסה ולבנות תוכן הלוקח בחשבון את כל המבנה. להעצמת חווית הצפייה, כדאי לתכנן את ההקרנה כך שכל האלמנטים בבניין מקבלים עיצוב ותאורה הייחודיים להם.
Comments